Kontakt


Kontakta oss gärna

 
Klänningar
Byxor
Tröjor
Prematur
Hel- o sommardress
Mössor
Body
 
 
 
 

Om det du söker inte finns i web-butiken kan du beställa, vi syr upp på beställning.Du kan betala med kort, bankgiro eller swisha.

ADRESS

Gamla Brunnsvägen 44D

134 60 INGARÖ


E-post

info@aficon.se 

Information om tygernaJag syr mest av tyger som är ekologiskt framställda och/eller har en garanti att de inte innehåller kemikalier som är farliga för hud och hälsa. Det finns olika märkningar av ekologiska produkter och därför har jag valt att märka upp mina kläder på följande sätt:


GOTS: Det krävs naturliga fibrer som ska vara certifierat ekologiskt odlade enligt EU-direktiv och det krävs kontroller under hela produktionskedjan av den ekologiska bomullen. Har stränga regler för användande av kemikalier i odling och beredning samt även sociala krav.


Ekologisk bomull samt ekologisk färg/tryck: Produkten är tillverkad enligt normen för GOTS-tyger men tygleverantören har ej köpt rätten till certifieringen.


ÖKO-TEX:  är en frivillig märkning av textilprodukter som visar att de inte innehåller några ämnen som är farliga för hud och hälsa. Eftersom man minimerar användandet av kemikalier vid tillverkningen av dessa produkter så kan man se det som en indirekt miljömärkning, även om råvarorna inte är ekologiskt framställda.


Ekologisk bomull: Att bomullen i tyget är ekologisk betyder att den har odlats ekologiskt.


Vanliga” tyger är inte märkta på något sätt.